De Kneu - meer dan één miljoen!

de kneu meer dan een miljoen views

23-02-2018

Gisteren, 22 februari passeerde het aantal views van de Kneu op YouTube de magische grens van één miljoen. En de teller staat nog niet stil want een dag later zijn er al weer dertigduizend views bij gekomen. Tijdens het carnaval van 2018 was het nummer één van de meest gedraaide platen. We verwachten dan ook dat het nummer het komende jaar nog overal veel te horen zal zijn.

Wij zijn heel blij en dankbaar met de steun die we de afgelopen dagen van iedereen mochten ontvangen.

Fokko & Arie

ZWARE JONGENS 2018

Zware Jongens De Kneu

19 januari 2018

Ja, we geven het toe, we zijn de laatste tijd niet echt actief geweest op deze website. Sterker nog, we hebben hem verwaarloosd. Er zal binnenkort waarschijnlijk een nieuwe website komen.

Wat is er voor nieuws aan de Zware Jongens?

In 2016 brachten we "Juf Marietje" uit en in 2017 de zoveelste remake van "Hoog is de zolder".

In 2018 hebben we voor onze maatstaven een wel heel bijzondere single uitgebracht: De Kneu. Het is een ode aan onze lievelingsvogel (in onze vrije tijd zijn we veel in het bos en in het weiland te vinden omdat we verwoede vogelspotters zijn). Het liedje gaat goed, want na anderhalve week (en we schrijven dit op 19 januari 2018) heeft deze plaat al rond de 150.000 views op youtube. Alles wijst er dan ook op dat dit wel eens een grote feestplaat kan worden.

Tot zover dan.
Groeten van Fokko en Arie, de Zware Jongens

Nu op NU.nl: Coen en Sander lanceren carnavalsnummer

7 februari 2015

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga hebben vrijdag hun carnavalsnummer Maste Sjen gelanceerd. De radio dj's hebben het nummer samen met de Zware Jongens, twee feestzangers uit Friesland, gemaakt. De melodie is van It's a Sin van de Petshop Boys.

Bij de videoclip van het nummer hebben Johannes Rypma en Piet Paulusma geholpen. Maste Sjen is te beluisteren en te downloaden op de site van Swijnenberg en Lantinga.

Het is niet de eerste keer dat een 3FM-dj een carnavalsnummer maakt. Eerder maakten Michiel Veenstra & Gerard Ekdom al Jaalalala 2011.

3fm-dj Giel Beelen houdt een verkiezing voor de beste carnavalshit van het jaar.

bron: www.nu.nl

ZWARE JONGENS 2015

Zware Jongens Het Bier

4 februari 2015

De website van de Zware Jongens is anno 2015 nodig aan vervanging toe. Daarom in het kort even een update voor 2015.

Het jaar 2015 begint goed voor de Zware Jongens. Niet alleen wordt hun nieuwe single HET BIER door het publiek zeer goed ontvangen, maar ook hun tweede single MASTESJEN blijkt goed aan te slaan.

"Het Bier" is eind 2014 opgenomen in de Bughouse studio te Buitenpost. Samen met DJ Syb en DJ Ronald is er een puike productie neergezet. Binnen een week (we schrijven dit op 3-2-2015) al bijna 30.000 views op youtube is prima en veelbelovend. De clip werd in december opgenomen in De Wintertent te Leeuwarden.


Zware Jongens Mastesjen In januari ontvingen de Zware Jongens een telefoontje van Coen en Sander van 3 FM. Of er samen een Friestalige caranvalssingle kon worden opgenomen. Natuurlijk waren de Friese Zware Jongens meteen enthousiast en werd de studio ingedoken. Op 2 februari 2015 beleefde de (deels) Friestalige feestsingle "MASTESJEN" zijn radiopremière op 3 FM. In de clip zijn nog een paar bekende Friezen te zien: Piet Paulusma en Johannes Rijpma. Mastesjen (Moast ris sjen - Moet je eens kijken) is gemaakt met in het achterhoofd "It's a sin" van de Pet Shop Boys.

Het wordt een mooi jaar voor de Zware Jongens!!

NOG EEN ZWARE JONGEN

Johan Smit van Oranjevereniging Maxima vermomd als Zware Jongen

4 april 2013

Johan Smit van Oranjevereniging Maxima uit Wapenveld vermomd als Zware Jongen.

DRIE ZWARE JONGENS

Zware Jongens en Ad van Gennip,supportersvereniging van PSV

2 april 2013

Drie Zware Jongens: Ad van Gennip, grote man van de supportersvereniging van PSV, samen met Fokko en Arie.

TE GAST BIJ DEBBY EN HAAR MANNEN

Zware Jongens te gast bij Omroep West in Den Haag

19 februari 2013

Dinsdag 19 februari 2013 waren De Zware Jongens te gast bij Omroep West in Den Haag in het programma "Debby en haar mannen". Op de foto zijn te zien: Debby, Stephan en De Zware Jongens.

Nog een foto zien?


Van deze gebeurtenis zijn twee video's te bekijken:
De Zware Jongens met Jodeljump bij Debby en haar Mannen
De Zware Jongens met Anton aus Tirol bij Debby en haar Mannen

NIEUWE CARNAVALSSINGLE DUBBELE A-KANT

Zware Jongens met nieuwe carnavalssingle

30 januari 2013

De carnavalssingle voor 2013 van de Zware Jongens is uit. Zoals eerder vermeld heeft de single een dubbele A-kant. Van het eerste nummer "Houd er de moed maar in" was reeds een clip gemaakt. Inmiddels zijn er ook beelden van het tweede nummer getiteld "We heffen de glazen". Het nummer van de Zware Jongens is samen met DJ Maurice en Kleintje Pils gemaakt.
Bekijk hier de carnavalssingle "We heffen de glazen"

NACHT VAN FRIESLAND

Nacht van Friesland

28 januari 2013

Zware Jongens treden zaterdag 6 april 2013 op tijdens de Nacht van Friesland samen met andere bekende artiesten.
Bekijk de poster

LAATSTE NIEUWS

Zware Jongens in actie voor Stichting Haarwensen

Zware Jongens in actie voor Stichting Haarwensen

28 april 2012

Zaterdag 28 april waren de Zware Jongens gestrikt om in actie te komen voor de stichting Haarwensen. Met een kort optreden werd de actie "haarstukjes voor kankerpatiëntjes" ingeluid. Fokko en Arie waren gevraagd om de vlechten van een aantal meisjes af te knippen. Bekijk de foto's die zijn gemaakt.

Lees op de website van Stichting Haarwensen meer over deze actie.

ELFSTEDENTOCHT NIEUWS

Twee Elfstedentochtliedjes van Zware Jongens

Elfstedentochtkoorts!

6 februari 2012

De nieuwe single van de Zware Jongens "BONNIE HOEP" komt deze week nieuw binnen in de Mega Top 100 op nummer 68 en in de Nederlandstalig lijst van RADIONL staat de plaat op de 18e plek. Het bijzondere aan het schijfje is dat er naast de a-kant ook twee Elfstedentochtliedjes op staan. Op de single staan "Op de schaats naar Bartlehiem" en een moderne Nederlandstalige versie van "Bonekvaart". Deze twee liedjes zijn als mp3 bijgesloten.

Fokko Dam en Arie Kuipers hebben een historie als maker van Elfstedentochtnummers. Het lied "Bonkevaart" ("Bonkefeart") was in 1997 een hit voor Anneke Douma en werd geschreven door Arie. In dezelfde periode was ook het lied "Hulzebosch, Hulzebosch" een grote hit. De zangstemmen op deze plaat waren van Fokko en Arie, de 'praotstem' was van de nummer twee van de tocht: Erik Hulzebosch.

Fokko is natuurlijk de frontman van de Blauhúster Dakkapel die zowel bij start, finish als huldiging van de Elfstedentocht aanwezig was en waarschijnlijk weer zal zijn...

Bekijk hier de clip Bonkevaart (Elfstedentocht)
Bekijk hier de clip Op De Schaats Naar Bartlehiem (Elfstedentocht)

LAATSTE NIEUWS

Bonnie Hoep de nieuwe single van Zware Jongens

Diverse nieuwtjes

Witmarsum 20 januari 2012

De nieuwe single van de Zware Jongens is uit. De single heet de Bonnie Hoep! Bekijk de clip hier

Wederom komen de heren met een geweldige feestknaller. Luister naar het nummer en oordeel zelf. Makkelijker kunnen we het niet maken!!

Ook kent iedereen inmiddels DE DUIFMENEER van Pownews. Bekijk hier zijn duet met de Zware Jongens

Een oud nummer van de heren is in Duitsland een grote hit. Bekijk hier de Duitse versie van ROSEMARIE door de BOORE

PRIVÉNIEUWS

Zware Jongens

Privénieuws

Witmarsum 20 januari 2012

Zware Jongen Fokko is inmiddels 30 kilo afgevallen. Dankzij een charmante diëtiste is dit fantastische resultaat bereikt. Er wordt momenteel overwogen om de naam van de act te veranderen. Zware Jongen Arie verwacht echter niet dat de naamswijziging echt nodig zal zijn, daar Fokko tegen de kerst van dit jaar wel weer op zijn oude niveau zal zitten. Fokko is en blijft natuurlijk een liefhebber van frituur en bier.

Foto: Jelly Mellema Ysbrechtum

GOEDNIEUWS

Jodeljump van Zware Jongens op lijst van Jeroen Nieuwenhuize

Depressief door Blue Monday?

18 januari 2012

Voor wie wellicht een beetje down is of niet lekker in zijn vel zit zijn de ZWARE JONGENS de oplossing! Maandag 16 januari 2012 kwam in het programma Editie NL van RTL het fenomeen Blue Monday ter sprake. Volgens 538 DJ Jeroen Nieuwenhuize zou het luisteren naar vrolijke muziek de oplossing zijn. In zijn top 10 van vrolijke nummers staan de Zware Jongens met de Jodeljump bovenaan!

Wilt u tijdens het komende carnaval verzekerd zijn van een goed humeur? Boek dan een optreden van de Zware Jongens...

Bekijk de uitzending Editie NL
Bekijk de lijst van Jeroen Nieuwenhuize

NIEUWS

Zware Jongens in Brixental Tirol

Alpen muziekfeest

Boek de artiesten TV reis van het jaar van 10 t/m 17 maart 2012 in Brixental in Tirol.

NIEUWS

De Zware Jongens met Prins di Saronno de 53e en zijn gevolg.

Prins di Saronno de 53e

Carnaval 2011

De Zware Jongens met Prins di Saronno de 53e en zijn gevolg, tijdens het carnaval in 2011 bij de Bolhoedjes in Eindhoven. Prins di Saronno is te horen op de single "DORST".

NIEUWS

Dorst is de nieuwe singele van Zware Jongens

Zware Jongens scoren weer een hit!

25 februari 2011

Vandaag komt het nummer "Dorst" binnen in de Mega Top 100. "Dorst" is de nieuwe single van het Friese duo de "Zware Jongens", Fokko Dam en Arie Kuipers. Tekst en muziek zijn geschreven door de Workumer muzikant Sipke de Boer van de bands "De Suskes" en "Stream".

Voor de Zware Jongens is het alweer de 18e notering in de Top 100!

Op de single staan nog drie andere tracks waaronder een nieuwe versie van de schaatshit "Bonkevaart/Bonkefeart". Omdat er geen goede Nederlandstalige versie van het nummer beschikbaar was, heeft componist Arie Kuipers besloten om zelf maar een goede versie te maken. Als volgend jaar de Elfstedentocht dan eindelijk komt zal deze versie van het ultieme schaatsnummer ongetwijfeld vaak te horen zijn.

Volgende weekend reizen de Zware Jongens af naar zowel het zuiden als het oosten om op te treden tijdens het carnaval.

Traditioneel begint carnaval voor de Zware Jongens bij Omroep Brabant waar zij vrijdag 4 maart 's morgens te gast zijn bij de radio en 's middags bij de televisie. De uitzending op tv is via de digitale zenders overal in Nederland te volgen. Het live tv-programma "Drie uurkes veuraf" is te zien op 4 maart vanaf 15.00 uur bij Omroep Brabant.

ZWARE JONGENS OP YOUTUBE

  • Bekijk de video's van Zware Jongens op YouTube

KLEDINGNIEUWS

Zware Jongens in hun nieuwe outfit.

Zware Jongens hebben nieuwe outfit!

13 februari 2011

Zoals iedereen in de clip kan zien hebben de Zware Jongens gespaard voor een nieuwe outfit. Op bijgaande foto is de hypermoderne kledij van de heren te zien. Charmant en sexy!

De kleding is gemaakt door Fokje Lutgendorff uit Makkum: www.fokjesatelier.nl

NIEUWS

Dorst is de nieuwe singele van Zware Jongens

Zware Jongens komen in 2011 met nieuwe single!

3 januari 2011

De Zware jongens beginnen het jaar 2011 goed. De nieuwe single is reeds opgenomen! De titel is "Dorst". Het is een geweldig feestelijk nummer dat is geschreven door Sipke de Boer. Sipke is ook verantwoordelijk voor het lied "Een en al gezelligheid" van René Becker. Op de single is een (kleine) gastrol weggelegd voor Prins Disaronno de 53e van de Eindhovense carnavalsvereniging de "Bolhoedjes".

Naast het aanstekelijke "Dorst" heeft de single nog twee nieuwe tracks. Ter gelegenheid van de komende Elfstedentocht is het lied "Bonkevaart" in een nieuw jasje gestoken. De Nederlandstalige versie van Bonkevaart staat als tweede track op de single. De derde titel op de single is "Op de schaats naar Bartlehiem". Als bonustrack is nogmaals "Het land van Maas en Waal" toegevoegd. Dit nummer was ook te horen als B- kant van de Poes van Tante Loes.

De single verschijnt in januari van 2011.

NIEUWE CARNAVALSSINGLE

Zware Jongens met nieuwe carnavalssingle

14 januari 2013

Het jaar 2013 is voor de Zware Jongens goed begonnen. In eerste instantie waren zij zeer blij dat de wereld niet verging op 21 december. (Maya's altijd een tikje onbetrouwbaar.) De dag na de vermeende apocalyps zijn de heren meteen de studio ingedoken om een nieuwe carnavalssingle op te nemen. En met zeer goed resultaat!!! Het is een single geworden met een dubbele A-kant. Twee topnummers op één schijfje, waar vind je dat vandaag de dag nog?

Track 1 is in samenwerking met DJ Bompa en het dweilorkest de Bloaskoaken opgenomen. Het is een traditional: "En van je hela hola houd er de moed maar in". Verdere uitleg is overbodig. Bekijk de clip hier

Track 2 is in samenwerking met DJ Maurice (bekend van zijn Skihut-mixen en Après-ski Safari) en met het dweilorkest "Kleintje Pils" opgenomen. De titel: "We heffen de glazen" Als u dit nummer hoort zult u misschien denken 'dit ken ik ergens van' en dat zou zo maar kunnen! Eén ding is zeker, het zijn twee zeer aanstekelijke nummers waarvan nu al gebleken is dat ze het live zeer goed doen!!!!

DE PANORAMA

Zware Jongens in de weekblad Panorama

16 januari 2013

In weekblad de Panorama van 16 januari staat een artikel over de Zware Jongens. We hebben het voor u ingescand en u kunt het hier lezen.

NIEUWS

Zware Jongens in Leeuwarder Courant

4 februari 2010

De Zware Jongens staan in de Leeuwarder Courant met een artikel over het Sneker poezenlied. Dit nieuwe nummer wordt waarschijnlijk een carnavalshit. Het artikel is te lezen op de site van de Leeuwarder Courant.

NIEUWS

Clip van het carnavalsnummer Het Poezenlied van Zware Jongens

De videoclip van de nieuwe single van Zware Jongens is klaar

3 februari 2010

De videoclip "De Poes van tante Loes", een echte carnavalssingle, is opgenomen in feestwinkel de Toverbal te Sneek.
Bekijk de clip van De Poes Van Tante Loes

CARNAVALSNIEUWS

Zware Jongens met carnavalsnummer De Poes Van Tante Loes

Nieuwe single komt in 2010!

20 januari 2010

Omdat de Zware Jongens dit jaar voor de 11e keer zijn uitgenodigd bij het live televisieprogramma van Omroep Brabant, "Drie uurkes veuraf" (vrijdag 12 februari vanaf 15.00 uur) is er besloten om met een echt carnavalsnummer te komen.

De Zware Jongens zijn weliswaar een feest-act en geen carnaval-act maar worden elk jaar veelvuldig gevraagd om bij diverse carnavalsfeesten te komen optreden. For the record: een feest-act treedt altijd op, een carnaval-act (u voel hem al) alleen met de carnaval!

NIEUWS

artikel Leeuwarder Courant Feest feest feest

Sneekweek-single 2009

13 juli 2009

Artikel uit De Leeuwarder Courant over de nieuwe Sneekweek-single

NIEUWS

Zware Jongens op Hyves

Zware Jongens nu ook op Hyves

Hyves

NIEUWS

Zware Jongen opent vakantieoord de Baaies te Makkum

Zware Jongen opent vakantieoord "De Baaies" te Makkum

9 juni 2009

NIEUWS

artikel Leeuwarder Courant

Zware Jongens artikel Leeuwarder Courant

7 februari 2009

OUDNIEUWS

Zware Jongens Rosemarie

Nieuwste videoclip van Zware Jongens is uit

2 februari 2009

De nieuwe single van de Zware Jongens "Rosemarie" bereikte dit jaar al weer de Mega Top 100. In het negenjarig bestaan van de act is dit alweer de 16e keer (!) dat beide heren met een cd-single in de hitlijsten standen. Eerder hadden zij grote hits met "Stil aan de overkant", "Anton aus Tirol" en natuurlijk de "Jodeljump" die in 2007 door een nationale vakjury werd uitgeroepen tot beste feestsingle van het jaar.

"Rosemarie" is een nieuw lied dat geschreven is door Fokko Dam en Arie Kuipers samen met producer DJ Goldfinger.

De Zware Jongens waren in februari drie dagen te gast bij Radio 538 in Les Deux Alpes. Zondag 15 februari zijn de heren naar Frankrijk vertrokken om op maandag 16 februari een zeer succesvol optreden te verzorgen in "De Prins van Oranje". Dinsdag 17 februari vlogen de Zware Jongens weer terug zodat de Fokko en Arie op tijd waren voor de carnaval in Nederland.

De Zware Jongens waren in de carnavalsperiode in diverse tv-programma's te bewonderen. Zij traden op in o.a. Haidihoshow, Hart voor Muziek, De Brabant Party, Tros Sterren.nl en ook tijdens het live door omroep Brabant uitgezonden programma "Drie uurkes veuraf".

Tijdens het carnaval blijkt de nieuwe single het zeer goed te doen. Uit reacties van diverse disc-jockeys blijkt dat het nummer één van de meest aangevraagde liedjes is.

NIEUWS

fan van de Zware Jongens

Grootste fan van de Zware Jongens in Eindhoven

SINTERKLAASNIEUWS

cd-hoes van nieuwe Sinterklaassingle Zware Jongens.

Nieuw Sinterklaaslied Zware Jongens tijdens Sinterklaasshow Sneek

22 november 2008

De Zware Jongens komen speciaal voor de Sinterklaasperiode met een gloednieuw Sinterklaaslied. Dit lied verschijnt - omdat de Zware Jongens nu eenmaal uit Friesland afkomstig zijn - in drie verschillende talen op cd-single.

Dit speciale schijfje met daarop 3 versies van het lied: "Marsepein en speculaas" in het Nederlands, Fries en Stadsfries, is zaterdag 29 november a.s. tijdens de speciale Sinterklaasshow in de Sneker Sporthal te verkrijgen. Op deze middag wordt aldaar een geweldige Sinterklaasshow georganiseerd met medewerking van oa. de band "DAKKERAF!" de Friese Troubadour "Piter Wilkens" e.v.a. Het is de bedoeling dat de kinderen tijdens de show dit nieuwe Sinterklaaslied zullen aanleren. De Zware Jongens zullen hierbij als dirigenten aanwezig zijn!

PSV-NIEUWS

Jodeljump van Zware Jongens op lijst van Jeroen Nieuwenhuize Slide show (met dank aan Piet Werkhoven)